Writingsuus » Specials » Eurovisie song jaren 80
Writingsuus: Informatie van A tot Z

Eurovisie songfestival: Deelnemers jaren 80

Eurovisie songfestival: Deelnemers jaren 80 In de jaren 80 van het Eurovisie Songfestival kwamen we veel bekende nummers tegen. Steeds meer landen gingen meedoen met dit jaarlijkse evenement.

De jaren 80

In de jaren 80 kwamen er steeds meer landen die mee wilden doen aan het Eurovisie Songfestival. Eind jaren 80 was het totaal aantal deelnemers opgelopen tot 22. In de jaren 80 waren er heel wat landen die voor de eerste - of de laatste keer - het festival wonnen. Het begon erop te lijken dat ook andere landen kansen kregen.

Celiné Dion kreeg haar bekendheid door mee te doen aan dit evenement. Tegenwoordig schittert ze in grote concerten en treedt ze op in Las Vegas. Allemaal dankzij het Eurovisie Songfestival.

Special

Ga met deze special nog eenmaal terug naar de jaren 80 van het festival en bekijk de uitslagen van deze jaren. Ontdek wat er allemaal in dat jaar gebeurde.

Eurovisie Songfestival: deelnemers 1980

Het Eurovisie Songfestival gaat al heel wat jaren mee. Maar weten we nog wel wie er allemaal meededen en op welke plaats zij eindigden? Hier kun je het allemaal lezen van het jaar 1980.

Eurovisie Songfestival: deelnemers 1981

Het Eurovisie Songfestival gaat al heel wat jaren mee. Maar weten we nog wel wie er allemaal meededen en op welke plaats zij eindigden? Hier kun je het allemaal lezen van het jaar 1981.

Eurovisie Songfestival: deelnemers 1982

Tijdens het songfestival van 1982 eindigde Duitsland op de eerste plaats en Finland op de laatste. Voor Nederland deed Bill van Dijk mee, maar zijn nummer was niet bepaald een succes te noemen.

Eurovisie Songfestival: deelnemers 1983

Het songfestival van 1983 was een jaar dat Luxemburg niet snel zal vergeten. Tot op heden was dit namelijk de laatste keer dat ze op de eerste plek eindigden.

Eurovisie Songfestival: deelnemers 1984

In het jaar 1984 van het Eurovisie Songfestival eindigde Zweden op de eerste plek met maar liefst 145 punten. Met slechts vijf punten had Oostenrijk de laatste plaats behaald.

Eurovisie Songfestival: deelnemers 1985

1985 was het jaar dat in het Eurovisie Songfestival Noorwegen voor de eerste keer won met het nummer 'la det swinge' van Bobbysocks. Helemaal onderaan stond België.

Eurovisie Songfestival: deelnemers 1986

Het jaar 1986 van het Eurovisie Songfestival was voor België een speciaal jaar. Dit was namelijk tot op heden het eerste en enige jaar dat ze gewonnen hebben.

Eurovisie Songfestival: deelnemers 1987

In 1987 wist Ierland het voor elkaar te krijgen om het Eurovisie Songfestival te winnen. Nederland moest het doen met een gedeelde vijfde plaats en helemaal onderaan vinden we Turkije.

Eurovisie Songfestival: deelnemers 1988

Het jaar 1988 was het jaar waarin Celine Dion het Eurovisie Songfestival won voor het land Zweden. Hierdoor werd ze voor het eerst echt beroemd.

Eurovisie Songfestival: deelnemers 1989

In 1989 won Joegoslavië het songfestival voor de eerste keer. Het nummer 'rock me' van Riva won met maar liefst 137 punten.
Gepubliceerd door Writingsuus op 24-11-2007, laatst gewijzigd op 28-05-2015. Het auteursrecht van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!