Writingsuus » Specials » Eurovisie songfestival
Writingsuus: Informatie van A tot Z

Eurovisie songfestival: Deelnemers jaren 50

Eurovisie songfestival: Deelnemers jaren 50 De jaren vijftig waren de beginjaren van het Eurovisie Songfestival. Voor het eerst moesten de landen tegen elkaar strijden. En dat was al meteen een groot succes!

Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival bestaat alweer een behoorlijke poos. In het begin was het nog heel anders dan nu. In de jaren vijftig deden er amper landen mee. In het eerste jaar was er zelfs maar één winnaar en was de puntentelling onbekend. De Oosterse Landen zijn er later pas bij gekomen. Zelfs Nederland kon in die tijd nog winnen.

Ook was het een verplichting om in de moerstaal van het land te spreken. Iets dat een aantal jaar terug is afgeschaft, omdat anders Engelstalige landen te vaak zouden winnen.

In deze special kun je de lijsten zien van het Eurosongfestival in de jaren 50. Je kunt er vinden wie er op één stond, met hoeveel punten en met welk nr.

Het Eurovisie Songfestival begon in 1956, en daar begint deze special ook mee.

Meer Eurovisie

Zie ook de jaren: 60 en 70
Eurovisie Songfestival: alle winnaars op een rij

Eurovisie Songfestival: alle winnaars op een rij

Het Eurovisie Songfestival is een jaarlijkse wedstrijd sinds 1956. In al die jaren tijd zijn er ook al erg veel winnaars geweest van het Eurovisie Songfestival. Maar wie hebben er ook alweer precies g…
Eurovisie Songfestival: deelnemers 1956

Eurovisie Songfestival: deelnemers 1956

Het Eurovisie Songfestival is jaarlijks een begrip geworden. Het eerste jaar dat dit spektakel gehouden werd, was in 1956. Zwitserland was het land dat de eer had dit bijzondere evenement te houden Wi…
Eurovisie Songfestival: deelnemers 1957

Eurovisie Songfestival: deelnemers 1957

De tweede editie van het Eurovisie Songfestival werd gehouden in 1957. Nederland won in dit jaar van het Eurovisie Songfestival de eerste plaats met het nummer 'Net als toen' van Corry Brokken. Corry…
Eurovisie Songfestival: deelnemers 1958

Eurovisie Songfestival: deelnemers 1958

In 1958 was het Eurovisie Songfestival er voor de derde keer. Dit jaar won Frankrijk voor het eerst. Nederland deed het een stuk minder goed. Corry Brokken deed dit jaar eveneens voor de derde keer me…
Eurovisie Songfestival: deelnemers 1959

Eurovisie Songfestival: deelnemers 1959

Het Eurovisie Songfestival gaat al heel wat jaren mee. Maar weten we nog wel wie er allemaal meededen en op welke plaats zij eindigden? Hier kun je het allemaal lezen van het jaar 1959.
Gepubliceerd door Writingsuus op 20-10-2007, laatst gewijzigd op 28-05-2015. Het auteursrecht van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
Schrijf mee!