Writingsuus » Specials » Eurovisie songfestival

Eurovisie songfestival: Deelnemers jaren 50

Eurovisie songfestival: Deelnemers jaren 50 De jaren vijftig waren de beginjaren van het Eurovisie Songfestival. Voor het eerst moesten de landen tegen elkaar strijden. En dat was al meteen een groot succes!

Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival bestaat alweer een behoorlijke poos. In het begin was het nog heel anders dan nu. In de jaren vijftig deden er amper landen mee. In het eerste jaar was er zelfs maar één winnaar en was de puntentelling onbekend. De Oosterse Landen zijn er later pas bij gekomen. Zelfs Nederland kon in die tijd nog winnen.

Ook was het een verplichting om in de moerstaal van het land te spreken. Iets dat een aantal jaar terug is afgeschaft, omdat anders Engelstalige landen te vaak zouden winnen.

In deze special kun je de lijsten zien van het Eurovisiesongfestival in de jaren 50. Je kunt er vinden wie er op één stond, met hoeveel punten en met welk nr. Het Eurovisie Songfestival begon in 1956, en daar begint deze special ook mee.
Eurovisie Songfestival: alle winnaars op een rij

Eurovisie Songfestival: alle winnaars op een rij

Het Eurovisie Songfestival is een jaarlijkse wedstrijd sinds 1956. In al die jaren tijd zijn er ook al erg veel winnaars geweest van het Eurovisie Songfestival. Maar wie hebben er ook alweer precies g…
Eurovisie Songfestival: deelnemers 1956 - 1959

Eurovisie Songfestival: deelnemers 1956 - 1959

Het Eurovisie Songfestival is jaarlijks een begrip geworden. Het eerste jaar dat dit spektakel gehouden werd, was in 1956. Zwitserland was het land dat de eer had dit bijzondere evenement te houden Wi…

Eurovisie Songfestival: deelnemers 1960 - 1969

Het Eurovisie Songfestival gaat al heel wat jaren mee. Maar weten we nog wel wie er allemaal meededen en op welke plaats zij eindigden? Hier kun je het allemaal lezen van de jaren 1960 tot 1969.

Eurovisie Songfestival: deelnemers 1970 - 1979

Het Eurovisie Songfestival gaat al heel wat jaren mee. Maar weten we nog wel wie er allemaal meededen en op welke plaats zij eindigden? Hier kun je het allemaal lezen van 1970 tot 1979.

Eurovisie Songfestival: deelnemers 1980 - 1989

Het Eurovisie Songfestival gaat al heel wat jaren mee. Maar weten we nog wel wie er allemaal meededen en op welke plaats zij eindigden? Hier kun je het allemaal lezen van de jaren 1980 tot 1989.

Eurovisie Songfestival: deelnemers 1990 - 1999

Het Eurovisie Songfestival gaat al heel wat jaren mee. Maar weten we nog wel wie er allemaal meededen en op welke plaats zij eindigden? Hier kun je het allemaal lezen van de jaren 1990 tot 1999.
Gepubliceerd door Writingsuus op 20-10-2007, laatst gewijzigd op 28-05-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties