Writingsuus » Specials » Twitch

Streamen op Twitch

Streamen op Twitch Twitch is een website waarop gamers kunnen tonen hoe goed (of slecht) ze zijn in het spel. Streamers kunnen geld verdienen met het spelen van games en als kijker kun je deelnemen in de chat. Wat is Twitch precies?

Wat is Twitch?

Twitch.tv is een website waarop mensen games kunnen streamen. Dit betekent dat je mee kunt kijken terwijl iemand een videogame speelt. Dit is allemaal live, dus je kunt in de chatbox ook commentaar geven of de speler een handje helpen. Een streamer heeft meestal een webcam, zodat je niet alleen het computerspel, maar ook de speler ziet.

Zelf streamen

Het is mogelijk zelf te streamen op Twitch, zolang je de juiste software hebt. Met een goede pc kom je al een heel eind. Het opbouwen van publiek kan wat lastig zijn. Hier heb je vooral veel geduld voor nodig. De eerste kijkers zijn het belangrijkste en langzaamaan zul je merken dat steeds meer mensen naar je stream komen om je gameplay te bewonderen.

Geld verdienen

Het is mogelijk om geld te verdienen als streamer. Dit kan door middel van donaties. Als kijkers vinden dat je een leuke streamer bent, dan kunnen ze ervoor kiezen je te steunen door een donatie te sturen. Ook kunnen kijkers zich aanmelden als subscribers. Dit kost ongeveer 5 euro per maand en als streamer krijg je hier de helft van. Dit kan behoorlijk oplopen als je veel kijkers hebt.

Deze special

Wil jij meer te weten komen over Twitch en het streamen op deze site? Dan kunnen de artikelen in deze special je een handje op weg helpen. De artikelen gaan namelijk allemaal over de website Twitch en het streamen op deze site. Zo kun jij binnenkort ook je eigen stream beginnen!
Geld verdienen met YouTube

Geld verdienen met YouTube

YouTube is natuurlijk de bekendste website met filmpjes. Wist je dat je ook geld kunt verdienen met deze filmpjes? Geld verdienen met YouTube is een leuke manier voor een extra zakcentje.
Twitch: Geld verdienen met Twitch

Twitch: Geld verdienen met Twitch

Twitch is een website waar games worden gestreamd. Je kunt dus meekijken terwijl iemand anders een game speelt. Twitch kan geld opleveren en voor sommige mensen is Twitch daadwerkelijk een beroep. Hoe…
Twitch: hoe begin je een stream op Twitch?

Twitch: hoe begin je een stream op Twitch?

Twitch.tv is een website waar je je games kunt streamen. Mensen kunnen dan zien hoe jij je game speelt en met je communiceren via de chat. Twitch is een populaire website, die steeds groter lijkt te w…
Twitch: hoe krijg je meer kijkers op Twitch?

Twitch: hoe krijg je meer kijkers op Twitch?

Ben jij een streamer op Twitch en wil je graag dat je ook daadwerkelijk bekeken wordt? Er zijn enkele punten waar je rekening mee kunt houden tijdens het streamen, zodat je meer kijkers en volgers ont…
Twitch: wel of geen webcam tijdens het streamen?

Twitch: wel of geen webcam tijdens het streamen?

Lijkt het je wat om te streamen op Twitch? Je moet dan bedenken of je een webcam wilt toevoegen aan je stream of niet. Met een webcam kunnen de kijkers meteen zien wat je doet tijdens het gamen. Zonde…
Gepubliceerd door Writingsuus op 28-05-2014, laatst gewijzigd op 28-05-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.